Selektor naše rukometne reprezentacije sumirao premijerni poraz od Hrvatske

„Ni danas da igramo ništa ne bi drugačije uradio“

> 16:26

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je danas da ništa ne bi drugačije uradio kada je reč o utakmici protiv Hrvatske na početku Evropskog prvenstva i dodao da više ne može da računa na povređenog Marka Vujina.

- Ništa ne bih uradio drugačije. Taktiku sam i podesio tako da bih sačuvao ekipu za ove dve utakmice, da podelimo snage koje imamo. To je sasvim korektno ispalo po mom nekom vidjenju. Parirali smo dobro napadu Hrvatske u odbrani sa kojom smo započeli. Rezultat 10:9 u 26. minutu je bilo ono što smo želeli - rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je sinoć u Splitu od Hrvatske sa 32:22 (14:9), u utakmici prvog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu.

- Naš plan je bio što manje golova. Eliminisali smo kontranapad zbog neke svežine koju treba da zadržimo i neke snage igrača u odbrani, koji će se odmarati u napadu. Na to smo bacili težište. Da je napad bio malo koncentrisaniji na zadatke koje imamo u igri, rezultat bi bio povoljniji za nas - rekao je selektor.

Cvetković je naveo da je njegova ekipa napravila dosta tehničkih grešaka u napadu.

- U onim momentima kada smo gubili rezultat, igrali smo četiri na šest u napadu. Mnogo je teško igrati kroz sredinu, bez krila, protiv odbrane gde su Vori, Musa i drugi. Hrvati su nas uništavali sa bočnih pozicija. Kada zatvorimo krila, onda su delovali sa sredine. Mnogo je tehničkih grešaka u napadu... Ako vidimo da su njihovi golmani imali sedam, a mi četiri odbrane, ne možemo da kažemo da smo izgubili zbog golmana - rekao je Cvetković.

Selektor Srbije je istakao i da je njegova taktika da se igra sa svih pozicija.

- Moje insistiranje je da se napad počinje od krilnih pozicija, ali oni na to nisu navikli. Pustio sam igrače da kreiraju igru tima u napadu. Moramo da shvatimo da igra mora da se rasteže po čitavom prostoru u napadu - i bekova i krila. Uveo sam Vujina, ali u ovakvoj organizaciji igre, nije mogao da se snađe, kao i Đorđić. Kako je igra tekla, brzo sam ga promenio, jer igra nije odgovarala igračima njegovog profila. Onda sam ostavio igrače koji mogu individualno da reše. Preko krila smo mogli da dobijemo dosta tečniju igru, a to nismo postigli - rekao je Cvetković.

Srbija u drugom kolu igra protiv Švedske koja je na početku šampionata poražena od Islanda.

- Više ćemo trčati protiv Šveđana. Nemamo više šta da čekamo, ali imamo novi problem. Pored Vujića, koji je povređen, čuvamo ga, ali pitanje je da li će uspeti da se oporavi i za treću utakmicu, sada se povredio Vujin. Trenutno imam 12 igrača sa kojima raspolažem. To je to. Švedsku će sada neko da gleda neko kao slabu ekipu. Nije slaba, to je izuzetno jaka reprezentacija. Njihov golman nije odbranio ništa, a islandski sve i u tome je bila razlika. Naš cilj je pobeda u jednom od naredna dva meča - zaključio je selektor Srbije.

Utakmica između Srbije i Švedske igra se sutra od 18.15.