Ministar sporta izašao prvi put pred novinare

JANOVIĆ: Prioriteti djeca i uslovi, medalje će doći (VIDEO)

19.12.2016 03:35 > 15:39
Autor: Igor Ćulafić

U prvom obraćanju medijima sa mjesta Ministra sporta, proslavljeni vaterpolista Crne Gore Nikola Janović kao prioritetan naglasio je zadatak omasovljenja: Dugogodišnji kapiten crnogorske vaterpolo reprezentacije kazao je da će poseban akcenat biti na talentovanim mališanima, kojima roditelji ne mogu da priušte sportske aktivnosti:

„Prvi prioritet su djeca. Želim da se što više djece bavi sportom. Važan je sistem takmičenja u školama. Obići ću gradove i škole da vidim sa kakvim problemima se susreću profesori fizičkog. Treba prepoznati talentovanu djecu kojima roditelji ne mogu da priušte bavljenje sportom“ – rekao je ministar sporta.

Janović je rekao i da postojeći Zakon o sportu ima prilično nedostataka u mnogim elementima pa je stoga potrebno donijeti novi, a imao je zamjerke i na postojeće rješenje u oblasti finansiranja sporta koje, po njegovom mišljenju nije dobro definisano:

„Onaj ko misli da samo treba da jurimo medalje promašio je temu. Treba prvo da stvorimo uslove i sportiste, a medalje dolaze kao posljedica i nagrada“ – rekao je ministar Janović.

https://www.youtube.com/watch?v=Zpf8PLnLkHY

(SUPERSPORT365)

Još sporta:

TO MOŽE SAMO ON: "Ludi Srbin" rasplakao zvezdu NBA! (VIDEO)

PRESELA MU PODRŠKA: Sitijevi igrači sahranili saigrača pre vremena! (VIDEO)

TRENER DENVERA PRIZNAO: Nikad nisam trenirao ovakvog igrača! 

ŠTA ĆE NJEMU ZLATNA LOPTA? Mesijeva magija na meču sa Espanjolom! (VIDEO)